Interview Lilian Prins NTWRKPLK Ontdek Amersfoort

Keimmunity: Lilian Prins

In Amersfoort wonen veel geweldige mensen. Ieder heeft z’n eigen verhaal. Om te laten zien hoe groot onze keimunnity (keistad community) is, delen we interviews met mensen die zich inzetten voor onze stad. Ieder op hun eigen manier. Lilian Prins zet zich in door een plek te creëren waar ambitieuze vrouwelijke ondernemers bij elkaar komen: NTWRKPLK. Daarnaast runt ze het bedrijf ietsmethaar, waar ze de schoonheid van iedereen naar boven haalt. Of dat nou is door een mooi kapsel aan te meten of het gezicht net wat meer karakter te geven.

1. Hey! Nice to meet you. Wie ben je?

“Mijn naam is Lilian Prins. Ik heb een paleisje in hartje Amersfoort en heb een poes (Mous) die mijn leven terroriseert. Verder ben ik altijd wakker te maken voor eten en ik doe ook iets van sport.”

2. Wat is jouw relatie met Amersfoort?

“Sinds mijn 5e (1997) woon ik in Nederland, Amersfoort. Voor die tijd zaten we met het gezin in het buitenland, dit was voor mijn vaders werk in Bangladesh en Letland. Het klinkt misschien interessant, maar helaas heb ik hier geen herinneringen meer van. Voor zover ik weet is het dus altijd Amersfoort geweest.

Op mijn 17e ging ik het huis uit en vond ik mijn eerste eigen plekje in het centrum. Hierna ben ik acht keer verhuisd en woon ik nog altijd midden in de stad. Ik geniet van Amersfoort en haar inwoners. Met alles binnen handbereik loop ik overal naartoe. Een rondje stadspark of een nachtelijke wandeling door de oude binnenstad met alle prachtige huizen, steegjes en hofjes. Ik word elke dag opnieuw verliefd op deze stad!”

3. Wat doe je in het dagelijks leven?

“Anderhalf jaar geleden heb ik mijn eigen onderneming ‘ietsmethaar’ opgezet en werk ik als kapster, haarstyliste en visagiste. Dit doe ik veelal thuis maar ook op locatie, dan gaat het meestal om fotoshoots, shows, bruiloften, video(clip)opnames etc. Ik geniet van de creativiteit die hieruit voortvloeit en krijg ongelofelijk veel energie en inspiratie van de mensen die ik hierdoor ontmoet.

Precies een jaar geleden heb ik NTWRKPLK opgezet. NTWRKPLK is een concept wat ik nog miste in Amersfoort en wat ik om die reden ben gestart. Met veel liefde en plezier heb ik een netwerk opgezet met Amersfoortse vrouwen die ondernemen, willen ondernemen of de ondernemende vrouw kunnen ondersteunen. Op elke tweede zondag van de maand komen we met zo veel mogelijk vrouwen bijeen om samen te brainstormen over uitdagingen en obstakels die we willen aangaan.

Bekijk ook de take-over van Lilian op onze Instagram pagina!

Beide werkzaamheden zijn ongelofelijk sociaal waardoor ik nooit het gevoel heb dat ik alleen maar aan het werk ben en geen tijd heb om met vriend(in)en af te spreken. Je eigen werk creëren en tijden bepalen. Oftewel de voordelen van ZZP’er zijn. Als afwisseling op socializen vind ik het dan ook heerlijk om me terug te trekken in een goed boek, wat zowel languit op de bank kan als op het terras met een wijntje!

Verder vind ik veel rust en ruimte in yoga, zwemmen, suppen en doe sporadisch een poging om te gaan hardlopen. Echter brengt dit laatste mij zeker geen rust…”

4. Wat vind je tof aan Amersfoort?

“Amersfoort is het middelpunt van Nederland, staat in de top 5 van beste woon- en werk steden en was behalve de groenste stad van Nederland ook nog die van Europa. Wat is er niet om van te houden?! Ik benoemde al de nachtelijke wandelingen door het centrum, maar ook de prachtige architectuur, de creativiteit die door haar inwoners stroomt en het muzikale-/artistieke-/evenement creërende talent dat z’n roots hier kent.

Amersfoort is een stad met een dorps karakter. Ons-kent-ons, waar je een half uur doet over de supermarkt bereiken omdat je op elke hoek van de straat een bekende tegenkomt. En tegelijkertijd wordt ook iedereen verwelkomt omdat we met trots alles willen delen en de wereld in willen helpen.”

5. Heb je een favoriete hotspot waar je graag heen gaat?

Drinks: Long Johns Pub, Boothill Salloon en Tjommies Musicbar.
Food: Brood&Zoets, Alberts, de Viszaeck, Hete Koolen en Brasa.
Als de zon schijnt: Madonna, Gaudi’s, Krankeledenplantsoen en park Randenbroek.

6. Wat moet iedereen volgens jou doen als ze in Amersfoort zijn?

“Misschien klinkt het suf, maar absoluut de moeite waard; beklim de Onze Lieve Vrouwetoren, doe een stadswandeling met gids en vergeet zeker niet een rondvaart te doen. Want ook vanaf het water is Amersfoort fan-tas-tisch!”

Foto credits: Gun Intree

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *