Evelyne de Jong

Keimunnity: Evelyne de Jong

In Amersfoort wonen veel geweldige mensen. Ieder zo z’n eigen verhaal. Om te laten zien hoe groot onze keimunnity (keistad community) is, delen we interviews met mensen die zich inzetten voor onze stad. Ieder op een eigen manier. Evelyne de Jong is de oprichtster van Ontdek Amersfoort. Ze laat graag de stad op haar eigen manier zien om jou te inspireren om op ontdekkingstocht te gaan in Amersfoort.

1. Hey! Nice to meet you. Wie ben je?

“Hi! Ik ben Evelyne de Jong, 26 jaar en woon sinds december 2017 in Leusden samen met mijn vriend Thomas en hond Lucca. Ik ben een geboren en getogen keientrekker en heb op verschillende plekken in Amersfoort gewoond. Van Rustenburg, Vathorst, Nieuwland, Kattenbroek, Kruiskamp tot Stadskern.

Naast dat ik Ontdek Amersfoort heb opgericht, heb ik een eigen bedrijf (Social Media Interactie) in betaalbare online marketing zoals social media beheer, content marketing en influencer marketing. Ik help ambitieuze vrouwelijke ondernemers om zich krachtiger te positioneren op hun social media kanalen door middel van sterke teksten en sprekende foto’s.

Ook help ik lokale ondernemers om meer bekendheid en zichtbaarheid te krijgen door influencers, bloggers en vloggers uit onze regio in te zetten. En schrijf ik teksten voor websites en blogs, zodat deze beter vindbaar worden voor zoekmachines.

Daarnaast run ik twee blogs (TravelGloss – over fit en betaalbaar reizen en Buttercup Sisters – over vega(n) lifestyle en persoonlijke groei) en run ik nog andere creatieve projecten zoals blogger evenementen en laatst heb ik ook een Complimenten Challenge georganiseerd om meer positiviteit in de wereld te creëren.”

2. Wat is jouw relatie met Amersfoort?

“Amersfoort heeft mijn hart gestolen. Niet alleen omdat ik er geboren ben, maar omdat de stad een heel fijn sfeertje heeft. Het is romantisch, maar toch hip. Een mix tussen creativiteit en toch rust. Ik noem Amersfoort ook wel vaak het broertje van Utrecht. Het is een beetje Utrecht in het klein.”

3. Wat doe je in het dagelijks leven?

“Naast dat ik vanuit huis werk, plan ik vaak op vrijdag een samenwerkmiddag om samen met andere creatieve ondernemers in de binnenstad aan het werk te gaan. In de tijd dat ik niet aan het werk ben, kijk ik graag Netflix series als Dark Tourist, New Girl en documentaires over minimalisme, veganisme, inheemse culturen en dieren. Ook ga ik graag naar Pathé. Je vind mij vaak in een bosrijke omgeving en af en toe in het park om een lesje yoga te volgen bij Janneke.”

BEKIJK OOK DE FOTO’S OP ONZE INSTAGRAM PAGINA!

4. Wat vind je tof aan Amersfoort?

“In de 25 jaar dat ik in Amersfoort heb gewoond, heb ik de stad zien veranderen. Het was eerst een hele rustige stad. Nu er steeds meer mensen in Amersfoort wonen, merk je dat de stad hierdoor is gevormd. Zo is er een creative hub in de oude Prodentfabriek ontstaan, vind je er steeds meer tweedehandswinkeltjes, heel veel hippe horeca en nog zoveel meer..”

5. Heb je een favoriete hotspot waar je graag heen gaat?

“Ja, maar dat is echt heel subjectief.. Mijn zus is de eigenaresse van The Blueberry. Ze heeft twee locaties in Amersfoort. Ik kom graag bij de locatie in Kattenbroek voor een smoothie bowl, sandwich kaas met pesto of een brownie (OMG, die zijn lekker!). Daarnaast kom ik graag bij Halewijn, Alberts of Dara voor een kopje verse muntthee en lichte lunch.

En ga ik graag uiteten bij Factory Kitchen (Nieuw-Zeelandse keuken), Pannenkoekenhuis Den Potsenmaeker, Spaans georiënteerd restaurant Brasa en Italiaans restaurant Pompei.”

6. Wat moet iedereen volgens jou doen als ze in Amersfoort zijn?

“Laatst ben ik in het Mondriaanhuis geweest. Dit vond ik heel tof. Het is niet heel groot, maar heel strak ingericht en gaat voor mijn gevoel de interactie met de bezoeker aan. Daarnaast raad ik iedereen aan om een keertje de bibliotheek in het Eemhuis te bezoeken. Een indrukwekkend gebouw vanwege de grote en de materialen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *