Keimmunity - Peter van Berckel - ontdek amersfoort - Tsukémono - fermenteren

Keimmunity: Peter van Berckel

In Amersfoort wonen veel geweldige mensen. Ieder zo z’n eigen verhaal. Om te laten zien hoe groot onze keimunnity (keistad community) is, delen we interviews met mensen die zich inzetten voor onze stad. Ieder op een eigen manier. Peter van Berckel is ook wel beter bekend als fermentatie expert en heeft onlangs een boek uitgebracht. Lees snel verder om hem te leren kennen!

1. Hey! Nice to meet you. Wie ben je?

“Ik ben fermentatie-expert, kookboek auteur, natuurvoedingskundige, kok en masseur.”

2. Wat is jouw relatie met Amersfoort?

“Met groot plezier woon ik 12 jaar in deze centraal gelegen oude stad.”

3. Wat doe je in het dagelijks leven?

“Ik deel bijna 30 jaar kennis over natuurvoeding. Ik ben expert op het gebied van vele fermentatietechnieken en geef in het Amersfoortse Leusderkwartier verschillende workshops over dit onderwerp. Docent ben ik bij kookschool voor natuurvoeding ‘de Groene Kookacademie’ en de Kraaybeekerhof. Tevens voer ik een massagepraktijk.”

4. Wat vind je tof aan Amersfoort?

“Elke keer als ik in de historische binnenstad kom, geniet ik nog steeds heel bewust van de schoonheid en fijne sfeer. Plekken met een geschiedenis is iets wat ik mijn hele leven altijd opzoek en ik word er gelukkig van.”

5. Heb je een favoriete hotspot waar je graag heen gaat?

“Met mijn Cineville kaart ben ik wekelijks te vinden in de filmzalen van de Lieve Vrouw. Aansluitend drink ik meestal in Marktzicht een lekker biertje.”

6. Zou je wat willen vertellen over jouw boek?

“Recent is mijn eerste kookboek verschenen: Tsukémono – snelle groentefermentaties uit Japan. Ik beschrijf een eenvoudige techniek om zelf groentepickles te maken en in het boek zijn ruim 50 recepten opgenomen.

In Japan serveren ze bij iedere maaltijd zo’n gefermenteerd knapperig groentehapje als bijgerecht. Daarmee verzorgen ze gelijk de werking van hun darmgestel.”

Bekijk hier ook onze andere Keimmunity interviews! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *