Keimmunity Imke van de Venne Amersfoort Wood you Recycle

Keimmunity: Imke van de Venne

In Amersfoort wonen veel geweldige mensen. Ieder zo z’n eigen verhaal. Om te laten zien hoe groot onze keimunnity (keistad community) is, delen we interviews met mensen die zich inzetten voor onze stad. Ieder op een eigen manier. Imke heeft een passie voor fietsen, zowel als sport als het recyclen van oude fietsen in nieuwe toffe interieur objecten en laat op haar eigen manier zien dat Amersfoort toegankelijk is voor fietsers.

1. Hey! Nice to meet you. Wie ben je?

“Hé hallo! Mijn naam is Imke van de Venne. Geboren en getogen Amersfoortse. Even een uitstapje naar Utrecht gemaakt, maar inmiddels al weer 8 jaar terug in onze mooie historische en feestelijke stad!”

2. Wat is jouw relatie met Amersfoort?

“Amersfoort heeft mijn hart gestolen. Ik haal veel uit de stad, maar probeer ook veel terug te geven! Momenteel organiseer ik een fietsfeestje, het Keistad Fietsfestival, een feest voor en door bewoners en lokale ondernemers!”

3. Wat doe je in het dagelijks leven?

“Veel! Mijn werkweek is heel afwisselend. Begin van de week geef ik onderwijs aan zieke kinderen en adviseer ik scholen en dat gaat later in de week over op het recyclen van gebruikte fietsonderdelen in woonproducten vanuit mijn onderneming WOOD you reCYCLE. Een heerlijke combinatie van werken met hoofd en handen!”

BEKIJK OOK DE TAKE-OVER VAN IMKE OP ONZE INSTAGRAM PAGINA!

4. Wat vind je tof aan Amersfoort?

“Amersfoort is creatief en bruist. Er is altijd wat leuks te doen en beleven. En als ik even de rust wil opzoeken zit ik zo in de bossen of fiets ik langs de Eem.”

5. Heb je een favoriete hotspot waar je graag heen gaat?

“Voor lekkere koffie, fijne gesprekken en lokale producten ga ik naar Het Lokaal. Als ik zin heb in lekker dineren met een drankje vind je mij bij Sloop of Dara. Het meest relaxte terras voor de vrijdagmiddagborrel is achter café Boothill. Zelfs nu het weer wat frisser wordt is het daar nog goed toeven.”

6. Wat moet iedereen volgens jou doen als ze in Amersfoort zijn?

“Natuurlijk mee met de Eemlijn! De fietsboot tussen Amersfoort, Baarn, Huizen en Spakenburg.”

Bekijk hier ook onze andere Keimmunity interviews! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *