Fiona Gobbo Creative Ontdek Amersfoort Gun Intree

Keimmunity: Fiona Gobbo

In Amersfoort wonen veel geweldige mensen. Ieder zo z’n eigen verhaal. Om te laten zien hoe groot onze keimunnity (keistad community) is, delen we interviews met mensen die zich inzetten voor onze stad. Ieder op hun eigen manier. Fiona Gobbo kun je in een cafeetje in de binnenstad tegenkomen voor haar werk als freelance brand designer.

1. Hey! Nice to meet you. Wie ben je?

“Hi! Ik ben Fiona Gobbo, eigenaar van Fiona Gobbo Creative en ik heb een eigen stijlblog: TheChicItalian. Ik ben een opgeleide content creator, cat lady & ex-pastachef. Ik drink graag koffie — flat white is mijn go-to — alleen of met vriendinnen. Je zult mij vaak zien in de binnenstad met koffie en een laptop.”

2. Wat is jouw relatie met Amersfoort?

“Amersfoort is mijn stad. Ik woon al 28 jaar in de binnenstad en zie ik dat eigenlijk niet heel snel veranderen. Ik heb gestudeerd in Amsterdam, stagegelopen in Amsterdam, gewerkt in Den Bosch en Hoofddorp, maar geen van deze steden waren echt voor mij. Dus nu ben ik weer terug in Amersfoort als freelance brand designer.”

3. Wat doe je in het dagelijks leven?

“In het dagelijks leven ben ik nu voornamelijk bezig met het opbouwen van mijn freelance onderneming. Daarnaast hobby ik er als blogger bij. Het meest van mijn tijd besteed ik aan digitaal creatief bezig te zijn. Daarnaast wandel ik door de stadsparken, spreek ik af met vrienden of andere ambitieuze vrouwen.”

BEKIJK OOK DE TAKE-OVER VAN FIONA OP ONZE INSTAGRAM PAGINA!

4. Wat vind je tof aan Amersfoort?

“Wat ik tof vind aan Amersfoort is dat het een stad is zonder dat het overcrowded is. In mijn ogen is de binnenstad een van de mooiste stadsdelen die je kunt vinden in Nederland. Het heeft veel geschiedenis maar wordt ook steeds meer van deze tijd. Je ziet ook veel creatieve, jonge ondernemers die hier neerstrijken. Ik denk dat Amersfoort steeds meer creatievelingen gaat aantrekken doordat de stad aan het opbloeien is op het gebied van cultuur en toerisme. Het zou nog toffer zijn als Amersfoort dit meer gaat stimuleren.”

Amersfoort by Fiona Gobbo Creative

5. Heb je een favoriete hotspot waar je graag heen gaat?

“Voornamelijk plaatsen waar je kunt eten:
Da Luca: dé beste pizzeria in Amersfoort waar ik 12 jaar werkzaam ben geweest als pastachef.
Sally’s: mijn favoriete restaurant waar ik graag kom. Het eten is heerlijk, personeel is vriendelijk en verwelkomend en de zaak zelf is super mooi.
Bagels & Beans: beste koffie en fijne werkplek.
Son of a Croque: mooie zaak en perfect voor de lunch.
Corazon Bakery: hier haal ik altijd mijn chocolade croissants.
Jackson: ik ga vrijwel nooit uit maar tegenwoordig sleep ik mijn vriendinnen hiermee naartoe omdat de cosmopolitan de beste is die ik ooit gedronken heb.”

6. Wat moet iedereen volgens jou doen als ze in Amersfoort zijn?

“Mocht het nog niet duidelijk zijn na de lijst hierboven: Amersfoort heeft heel veel goede horeca. Zeker de moeite waard om een avond naar Amersfoort toe te komen. In de zomer kun je overdag en ’s avonds buiten op de terrassen op een van de grote pleinen zitten — iets wat ik sindskort ontdekt heb dat vrij bijzonder is. Daarnaast zijn er vaak in de zomer verschillende events die je kunt bezoeken. Maak ook een wandeling door de stadsparken en ontdek de geschiedenis van Amersfoort. Ook leuk: in de winter, als het net gesneeuwd heeft, ziet Amersfoort er nog magischer uit.”

Foto Fiona: Gun Intree. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *